laser cutten van een silhouette onderzetter

laser cutten onderzetter

laser cutten onderzetter silhouette

Een schilderij dat ik in het voorbijgaan zag gaf me de inspiratie om dit te maken.  Het is een puzzeltje waarbij de verbindingsstukjes gevormd worden door een mannenhoofd en-profil, uitgesneden uit populieren triplex met een mooi zichbare nerf. Te gebruiken als onderzetter(s)?

 

 

 

 

De basis

laser cutten puzzel onderzetter sihouette

op deze manier is de draad verspringend

komt van openclipart.com gecombineerd met een afgerond vierkantje. Het contrast in de verschillende stukjes komt door de draad van het hout per stukje te laten verspringen. Dat kan op twee manieren: alle stukjes in dezelfde orientatie met de laser cutten, of door twee setjes uit te snijden en de ‘horizontale’ en ‘verticale’ stukjes te combineren tot twee nieuwe setjes.

laser cutten onderzetters

uit twee setjes twee nieuwe gemaakt

Meer?

Vier identieke mannenhoofden is natuurlijk wel snel, maar ook wat saai. Leuker is het natuurlijk om bijvoorbeeld alle gezinsleden zo samen te voegen. Dat is best moeilijk tekenwerk en het stelt ook wat eisen aan de foto’s om goede silhouetten te kunnen maken. TinkerinQ zou je daar bij kunnen helpen en we kunnen je tekening voor je lasersnijden. Als je er zelf mee wilt experimenteren kan je ook een laser cutter huren.

 

Het ontwerp voor deze onderzetter vind je hier: puzzelOnderzetterHoofd. Hiermee kan je je eigen ontwerp maken om zelf te lasercutten of het door ons laten doen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.