Zelf aan de slag

Open inloop in ons FabLab Houten:*

Bij ons kun je zelf aan de slag tijdens onze open inloop. Die is bedoeld voor volwassenen (zakelijk en privé) èn kinderen om laagdrempelig kennis te maken met onze digitale productietechnieken.

Adres voor open inloop is Dijkhoeve 1.

Elke 2 weken op zaterdagochtend van 10.00 tot 13.00 u zijn we open om te werken, te ontwerpen, inspiratie op te doen en kennis te delen. Met andere woorden; Kom Tinkeren! Wij zijn er om jouw creatieve proces een duwtje te geven of je te helpen bij de techniek van de machines. Kijk voor onze exacte openingstijden in onze agenda.

Luister hier naar een interview begin 2024 over FabLab Houten op Radio M.


Huur één van onze machines:

Je kunt ook op een andere manier zelf aan de slag.
Wij verhuren onze lasersnijders, 3D-printers, vinylsnijder, 3D-scanner, enz… voor diegene die zelf de machine kan en wil bedienen.

Voor lasersnijden is er meer informatie te vinden op onze aparte pagina voor lasersnij-verhuur.

Als je er zeker van wil zijn dat je één van de machines kunt gebruiken, dan raden we je aan van te voren te reserveren.   Je kunt ons daarvoor bellen of mailen.
Onze prijzen voor machinehuur en materialen vind je hier.


to-tinker-definitie

Tinkeren is zelf aan de slag gaan.


Materiaal:

TinkerinQ FabLab Houten beschikt over een voorraad filament, triplex en perspex in diverse kleuren. Van deze materialen weten we de juiste instellingen voor de machines. Als je hiervan materiaal wilt gebruiken, vraag ons dan naar de voorraad en de prijzen. Zodat je niet misgrijpt als je een bepaald product wilt gebruiken.

Je kan ook eigen materiaal meenemen om mee te werken. Je mag bijna ieder materiaal uitproberen om te frezen of lasersnijden, maar niet ieder materiaal geeft een goed resultaat. Sommige materialen (PVC, vinyl, teflon) geven giftige gassen af of beschadigen de machine, die mag je dus niet gebruiken. Overleg even met ons als je niet-standaard materiaal wil bewerken.

* De open inloop is bedoeld voor individuele bezoekers – volwassenen en kinderen vanaf 10 jaar – die de digitale technieken bij ons willen komen uitproberen. Je bent zelf (evt. met een klein beetje hulp) in staat de machines te bedienen – je kunt dat aantonen – en je helpt andere bezoekers daar waar dit gevraagd wordt.
Je kunt tijdens de Open Inloop gratis ontwerpen op onze computers. De tijd dat je de machines kunt gebruiken is beperkt, afhankelijk van o.a. de drukte. Voor dit gebruik rekenen we dan ook een symbolisch tarief. De open inloop is niet bedoeld voor commerciële productie.

Voor groepsbezoeken bieden wij de mogelijkheid om buiten de open inloop de diensten van het FabLab in te huren in de vorm van een maatwerk workshop. Heeft u interesse in een groepsbezoek neemt u dan contact met ons op, dan informeren wij u graag over de mogelijkheden.
Wij behouden ons het recht voor om zelf, te plekke, te oordelen of een aantal bezoekers  ‘een groep’ betreft.

Reacties zijn gesloten.