Welkomst-palletwand met 3D-tekst

In de eerste week van juli heeft TinkerinQ in samenwerking met enkele ‘makers’ van DeKrachtfabriek een welkomst-palletwand met 3D-tekst opgeleverd voor BD-totaal in Houten, een biologisch-dynamische groothandel.
Het idee was om van gerecycled materiaal een welkomstwand te maken in de ruimte voor de afhaalklanten en de leveranciers.

De wand bestaat uit 16 zogeheten wegwerp-pallets. De ruimtes tussen de planken van de pallets zijn door ons opgevuld met resthout, waarna de pallets geschuurd zijn.

Op locatie bij de klant zijn de pallets tegen de achterwand geplaatst. Een extra uitdaging daarbij was dat de pallets niet aan deze wand bevestigd mochten worden. We hebben daarom de stevigheid gevonden in de balken links en recht van de constructie.

Nadat de wand stond hebben we de letters van de tekst er op verlijmd.
Deze letters waren met de lasersnijder uitgesneden uit gerecycled multiplex. Na het uitsnijden zijn ze zwart gespoten. De dikte van de letters zorgt voor het 3D-effect.

Hieronder nog een aantal foto’s gemaakt tijdens het plaatsen.

Het idee voor deze welkomst-palletwand met 3D-tekst kwam tot stand op een bijeenkomst van !mpact Houten, een platform voor duurzaam ondernemen.
Dank verder aan Fred, Jos en Thijs voor de samenwerking. Ook de hulp van deelnemers van Uitwerking was erg fijn.

Reacties zijn gesloten.