Boekenkast voor de Politie

Recent kregen we bezoek van de politie. Niet om een strafbaar feit, of voor een onderzoek. Nee, gewoon twee mensen die werken aan sociale innovatie bij hun werkgever. Ze hadden een idee in hun tas voor het maken van een boekenkast voor de politie.

Een boekenkast van 80 cm lang, volledig opgebouwd uit ruim 210 platen golfkarton. Elke plaat exact op maat gesneden met onze lasersnijder. Aan de beide kopse kanten is het logo van de politie aangebracht.
Alle platen zijn met behulp van een mal één voor één op elkaar geplakt. Hierdoor ontstond een zeer stevig geheel.

Het idee was uitgewerkt in de vorm van een miniatuur van golfkarton (8×8 cm), ontworpen door Amos van der Hum.
Met dit model in de hand hebben wij in nauw overleg met de klant het ontwerp omgezet naar een uitvoerbaar idee op ware grootte.

Details over het productieproces en de gemaakte keuzes:

teststuk om te laten zien hoe boeken en tijdschiften in de kast ‘staan’

We hebben bij de uitvoering vooral gelet op details zoals: Passen tijdschriften en boeken tegelijk op de kast zonder elkaar te raken? Hoe wordt de kast stevig? Om de geplakte lagen echt recht op elkaar te krijgen hebben we met een plak-mal gewerkt. Zonder deze mal bleken de lagen tijdens het plakken toch meerdere millimeters te verschuiven.


3D tekening zonder kopse kanten

Om de poten ten opzichte van de rest van de kast in een goede verhouding te laten staan hebben we ook nog een 3D model getekend, waarin we snel de effecten van verschillende maten konden inschatten.

Karton-platen hebben een mooie en een lelijke kant. Het was dus zaak om steeds te plakken met de mooie kant aan de zichtzijde.

Ook de keuze voor of en welke achtergrondkleur bij het logo te gebruiken was aan de orde.

Reacties zijn gesloten.