Afvalbakken in gemeentehuis

Afgelopen week hebben we nieuwe houten afvalbakken in het gemeentehuis van Houten geleverd. De gemeente wilde nadrukkelijker aan afvalscheiding doen en zocht een mooi nieuw bakkensysteem.

afvalbakken van hout
Afvalunit op wieltjes

In totaal zijn 14 afval-units geleverd waarvan 3 op wieltjes. Elke unit heeft vijf bakken voor het scheiden van: Papier, PMD, koffiebekers, GFT en restafval. En elke afvalsoort heeft zijn eigen kleur deksel.
De bakken zijn volledig gemaakt van hout. Duurzaam en met een warme uitstraling.

Natuurlijk hebben we eerst het ontwerp gemaakt. Dit hebben we gepresenteerd aan de gemeente. In overleg zijn er gedurende het proces nog enkele kleine aanpassingen geweest. Daarna begon het productieproces.
Allereerst hebben we het hout glad geschuurd en meerdere keren gelakt. Het hout wordt daarmee beschermd tegen invloed van vocht tijdens het gebruik. Vervolgens hebben we met behulp van onze lasersnijders de houten onderdelen gesneden en gemonteerd. Tot slot zijn de losse bakken met elkaar verbonden.
Ook wilde men 3 verrijdbare units. Bij deze units zijn de wielen in de bodem verzonken. Aan de onderzijde zijn ze wat verzwaard om ongewenst kantelen tegen te gaan.

Hieronder staan nog wat foto’s van de verschillende fasen in het maak-proces.

Neem contact op met TinkerinQ voor meer informatie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.