Vrijwilliger worden?

Voor ons FabLab Houten zoeken wij
een enthousiaste vrijwillige medewerker

die als labcoördinator voor één dagdeel per week wil meewerken aan FabLab Houten.

Fablab Houten is een digitale werkplaats waar je kennismaakt en experimenteert met verschillende digitale technieken, zoals lasersnijden of 3D-printen. Je kunt er leren, creëren en delen.

De openingstijden van het FabLab zijn, naast de open inlooptijden, niet vast en we zijn op onregelmatige tijden ook op avonden en in het weekend open.

Hieronder volgt een volgens ons ook erg formele omschrijving van de vrijwilligersfunctie.
Wij doen normaal niet zo formeel, dus als je reageert en we denken dat je in het profiel past, dan willen we graag eerst gewoon even met je kennismaken. Dat kan bijvoorbeeld tijdens onze open inloop.

Dit ga je doen

Je ondersteunt de beheerder van het FabLab Houten, ontvangt de bezoekers en zorgt dat ze zich welkom voelen. Op sommige tijden ben jij alleen in het FabLab en daarmee verantwoordelijk voor de ruimte en de apparatuur.
Je helpt bezoekers met de aanwezige apparatuur (3D-printers, lasersnijder, vinylsnijder). Je beantwoordt vragen en waar het kan help je bezoekers bij het verder ontwikkelen van hun ideeën en werkprocessen.
Je helpt met onderhoud en schoonhouden van de apparatuur en het FabLab. Ook doe je een aantal (eenvoudige) administratieve taken (waaronder documenteren van kennis) naast alle overige dagelijkse werkzaamheden die zich voordoen.
Je helpt bij de open inloop, cursussen en maatwerkevenementen.

Dit breng je mee

Je hebt belangstelling voor digitale fabricagetechniek, zoals 3D-printers, en je bent bereid deel te nemen aan het introductieprogramma en verdere scholing. Bij voorkeur heb je ervaring met 3D-hard- en software.
Je bent enthousiast, flexibel, servicegericht en hebt een positieve instelling. Je kunt goed samenwerken. Je legt gemakkelijk contact en staat open voor anderen.
Je bent geduldig en vindt het leuk om volwassenen en kinderen iets te leren. Je bent gericht op instrueren van bezoekers zodat zij zelf kennis kunnen opdoen en kunnen toepassen wat zij leren.
Je functioneert op MBO / HBO niveau en hebt kennis van de Engelse taal.

Dit bieden wij

Een FabLab dat aan de weg gaat timmeren.
Een klantgericht en enthousiast team.
Een dynamische werkomgeving en een aantrekkelijke rol van labcoördinator.
Je wordt betrokken bij relevant teamoverleg.

Meer weten?

Kom bij ons langs tijdens onze open-inloop tijden,
of neem contact op met:

Harry Binnema
M: 06-52494411
E : info@tinkerinq.nl

Enthousiast?

Stuur een mail aan:
Harry Binnema E: info@tinkerinq.nl
onder vermelding van ‘vacature labcoördinator FabLab Houten’

Reacties zijn gesloten.