Zelf Tinkeren

Open inloop:*
Elke woensdagmiddag kan je binnenlopen om te werken, te ontwerpen, inspiratie op te doen en kennis te delen. Met andere woorden; je mag komen tinkeren. We zijn er voor je om jouw creatieve proces een duwtje te geven of je te helpen bij de techniek van de machines. De open inloop is bedoeld voor volwassenen en ook kinderen om laagdrempelig kennis te maken met de digitale productietechnieken.


Tinkeren op overige tijden? Huur een van onze machines:
Als je er zeker van wil zijn dat je één van de machines kunt gebruiken, dan raden we je aan van te voren te reserveren.   Je kunt ons daarvoor bellen of mailen.
Onze prijzen voor machinehuur en materialen vind je op de pagina prijzen.


to-tinker-definitie


Materiaal:
TinkerinQ FabLab Houten beschikt over een voorraad filament, triplex en perspex in diverse kleuren. Van deze materialen weten we de juiste instellingen voor de machines. Als je hiervan materiaal wilt gebruiken, vraag ons dan naar de voorraad en de prijzen. Zodat je niet misgrijpt als je een bepaald product wilt gebruiken.

Je kan ook eigen materiaal meenemen om mee te werken. Je mag bijna ieder materiaal uitproberen om te frezen of lasersnijden, maar niet ieder materiaal geeft een goed resultaat. Sommige materialen (PVC, vinyl, teflon) geven giftige gassen af of beschadigen de machine, die mag je dus niet gebruiken. Overleg even met ons als je niet-standaard materiaal wil bewerken.

 

* De open inloop is bedoeld voor individuele bezoekers die de digitale technieken bij ons willen komen uitproberen.
Voor groepsbezoeken bieden wij de mogelijkheid om buiten de open inloop de diensten van het FabLab in te huren.
(Zie ook: groepsbezoeken)
Wij behouden ons het recht voor om zelf, te plekke, te oordelen of een aantal bezoekers  ‘een groep’ betreft.

Reageren is niet mogelijk